понедельник, 27 января 2014 г.

Провокатори від путінських кураторів Януковича хочуть розіграти на Майдані «єврейську карту»

У міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який за рішенням ООН світ відзначає 27 січня, в Україні обговорюють не стільки наслідки, скільки уроки трагедії. Наукові дискусії і документальні виставки проходять у багатьох містах України. Відбуваються вони на тлі глибинної суспільно-політичної кризи й актів антисемітського характеру.
Експерт Асоціації єврейських громад України Галина Хараз. На її думку, «єврейську карту» на тлі спротиву проти політики чинної влади розігрують саме представники влади.....мова йде про провокаторів, які лякають суспільство єврейськими погромами у разі перемоги Майдану, зазначає експерт.
Цю думку поділяє директор Українського центру дослідження Голокосту, історик Анатолій Подольський. На його думку, протиставлення українців та євреїв вигідне тим представникам влади, хто так і не зрозумів, що на Майдани виходять не люди певних національностей, а громадяни України, які захищають свої Конституційні права.
«Цей рік почався надто складно для моєї країни, ми не можемо, проводячи ті чи інші заходи (наукові, меморіальні, освітні), абстрагуватись від подій в Україні. На жаль, уроки минулого, уроки історії залишаються невивченими, і те, що відбувалось у часи нацизму, сталінізму, тоталітаризму, це актуально і сьогодні. Для мене очевидно, що нині ті, хто при владі, порушують права людини, а якісь антиєврейські акції в Україні – це складова порушення прав людини», – зазначив Подольський на міжнародному круглому столі з проблем вивчення уроків Голокосту в Києві.А лікар, Олена Фінберг через єврейські видання звернулась до єврейської спільноти світу, щоб роз’яснити, чому вона працює волонтером на Майдані.
«Друзі, зрозумійте, на Майдані вирішується не єврейське або неєврейське питання, а питання цивілізаційне, антропологічне. Ті, хто стоїть нині на Майдані, захищають «нашу і вашу свободу», –наголошує лікар Фінберг.

Комментариев нет:

Отправить комментарий